Golf statistieken

Met golfstatistieken kun je je spel van boven naar beneden analyseren.

De meest voorkomende golfstatistieken die wereldwijd worden geregistreerd, zijn onder meer:

Groenen in regelgeving

De term groen in regeling (GIR) verwijst naar uw bal die op de green is in een bepaald aantal slagen. Samenvattend, om een ​​GIR te bereiken moet je golfbal in 'par minus 2 slagen' op de green staan. Bijvoorbeeld, op een par 3 moet je de green van de tee raken met je eerste stroke. Op par 4 moet je de green in 2 slagen raken en op par 5 moet je in 3 slagen op groen drukken.

Fairways in regelgeving

De term fairways in regulatie of rijnauwkeurigheid verwijst naar het aantal fairways dat je met succes hebt geraakt met je eerste stroke op elke hole van de tee. FIR kan alleen worden bereikt op par 4s en par 5s. FIR wordt normaal weergegeven als een percentage. Als een baan 18 holes heeft en 15 daarvan zijn par 4s en par 5s en je raakt 10 van de 15 fairways, dan zou je FIR 67% zijn.

Rijafstand

De term rijafstand verwijst naar de gemiddelde afstand die is bereikt van de tee op een par 4 of par 5. De afstand wordt alleen in aanmerking genomen als de vaargeul wordt geraakt. Als de bal in de rough wordt gereden, wordt deze buiten de gemiddelde rij-afstand gehouden. Bijvoorbeeld, als je twee keer de fairway zou raken tijdens een ronde waarbij de eerste rit 290 meter zou worden en de tweede 310 meter zou je rijgemiddelde 300 yards zijn.

Putts per ronde

De term putts per ronde verwijst naar het totale aantal genomen putts op de green. Alle slagen die met uw putter zijn genomen terwijl deze van de green af ​​is, worden niet in aanmerking genomen voor deze statistiek. Op alle pars (3, 4 en 5) is het totale aantal toegewezen putts 2. Daarom is het de bedoeling om op een 18-holes baan 36 putts of lager te bereiken.

Gemiddeld stellen

De term put average is nauw gerelateerd aan putts per ronde. Het doel is om een ​​maximum van 2 putts per hole te bereiken. Het gemiddelde zetten wordt berekend door het aantal genomen putts te nemen en te delen door het aantal holes dat wordt gespeeld. Als u bijvoorbeeld 34 putts bereikt over 18 holes, is uw putting average 1,89 putts per green.

One-putt-percentage

Het doel van het slaan op de green is om de bal zo dicht mogelijk bij het gat te krijgen met de bedoeling om slechts 1 putt te nemen om de bal in het gat te krijgen. De term one-putt-percentage is het aantal keren dat u dit in een ronde golf behaalt.

klauteren

De term versluiering verwijst naar het concept van het bereiken van par op een hole als de green niet geraakt is in regulatie. Bijvoorbeeld, op een par 4 als je de bal op de fairway zou slaan, en dan de bal ergens naast de green zou raken, en dan de bal op de green zou slaan en de putt zou laten zinken, zou dit als een scramble tellen.

Zand bespaart

De term zandbesparing is erg nauw verwant aan scrambling. Het is hetzelfde als een scramble met betrekking tot het bereiken van par als het groen wordt gemist bij de regulatie, maar je moet op een willekeurig punt in het gat in een bunker zijn.

Het gemiddelde scoren

De term scoremiddelde verwijst naar het gemiddelde aantal slagen tijdens een ronde golf. Als u bijvoorbeeld twee golfrondes zou spelen en 80 zou scoren in de eerste ronde en 90 in de tweede ronde zou uw scoringsgemiddelde 85 zijn.


Hier bij My Online Golf Club kun je al je golfstatistieken volgen, opnemen en analyseren. U vult eenvoudigweg een scorekaart met 'volledig detail' in en uw golfstatistieken worden onmiddellijk gegenereerd zodat u deze in tabelvorm of grafische vorm kunt bekijken.

Met behulp van deze informatie kun je vervolgens snel en gemakkelijk delen van je spel identificeren die verbeterd moeten worden.

Je kunt ook groepen met je vrienden maken en je golfstatistieken online vergelijken - Live!

My Online Golf Club-logo Je kunt je eigen golfstatistieken hier bij My Online Golf Club volgen.
Klik hier om u te registreren of meld u aan als u al lid bent.